TENK OVER HVA DU SIER!

 • 28.09.2015, 22:38


Noen mennesker tenker ikke over hva de sier, de bare sier det ut til deg. Men de vet ikke hvordan du kommer til å takle det, det kommer alltid an på situasjonen. Det var en episode jeg reagerte veldig men, som alltid er det bare å sette fram et smil og vente hva som skjer. Jeg er ikke så flink til å lure ting bort, lure meg selv til å bli god på dette. For sånne situasjoner er jeg ikke ofte i, å derfor blir det vanskelig da det kommer plutselig der og da. 

Jeg har hatt det vanskelig gjennom årene,  det er ikke alle som forstår eller vet hvorfor. Det betyr ikke at du ikke kan vite det men, saken er uansett hvilken menneske du møter i den situasjonen hva du sier da. Da kan det komme noen tanker at du ønsker ikke dette her, du vil bare komme deg vekk. Det såret deg så mye at du takler det ikke, selv om det var en gangs hendelse en dag. 

På denne situasjonen da det hendte, jeg viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var ikke stor sak, bare en liten ting som for meg blir ganske stor. Jeg skal ikke nevne hva denne situasjonen var men, jeg reagerte ganske sterkt på det. Jeg skjente at nå vil jeg komme meg vekk, vekk fra det jeg ihvertfall ikke liker. Noen ganger tåler man å bli snakket til, eller sakt til det som er problemet. Men denne gangen skjente jeg at dette var ikke noe får meg, jeg følte meg veldig uggen i magen. At jeg ville spy, rømme, løpe, vekk.

Jeg sier ikke at jeg snakker eller sier ikke ting men, man vet aldri hvordan mennesker reagerer. Det vet du aldri, til det kommer til situasjonen. Derfor ønsker jeg å informere at vi bør være mer forsiktig hva vi sier. For kanskje du selv, merker ikke på personen at han/hun reagerte på denne måten men, du vet aldri. Å det kan såre noen veldig mye, for det er ikke lett å forstå dette. Derfor synes jeg det er viktig å ta opp, for det gjeller deg, dere, altså alle sammen. 

Jeg er sikkert ikke den eneste i verden her som har vært i sånne situasjoner, å jeg forstår at andre har vondt av sånne situasjoner. Andre har vondt av å bli snakket til, slått, behandlet som en dritt, det er mange situasjoner som man tåler eller ikke. Å man vet aldri hvordan du eller noen andre kommer til å reagere, derfor blir det en viktig sak.

RETT FORAN NESE TUPPEN DIN

 • 25.09.2015, 14:05


Hvorfor er det så mye usunt?, Hvorfor skal godteri ligge nederst så alle barn ser dem?, Hvorfor sette alt det sunne så høyt oppe i hylle at du rekker ikke opp?, Hvorfor sette opp så mange reklamer om godteri, da blir det vanskelig å velge i butikken. For alt ligger i snuten på deg, foran deg som du ser og må ta ihvertfall med deg en ting. Alt er organisert slik at du skal kjøpe, å det er dem på butikken veldig flinke til. Men hvis de hadde vært smarte, så kunne de ha lagt alt det sunne fram. For da kjøper mennesker mer sunne ting, enn usunt.

Når ting ligger i nederste hylle, så ser barn det veldig enkelt det som faller for dem i første øyekast. Å du kan ikke gjøre noe enn å kjøpe det han ønsker, hvis ikke du tåler at han skriker i butikken. Alle ønsker å bli sunnere, å bli bedre. Så hvorfor ikke gjøre det i butikken, for det mennesker for i seg er veldig viktig. Tenk, du kommer i butikken det første du ser er grønnsaker, frukt, men når du skal ut av butikken ser du godteri. Det er på en måte belønning når du har handla, så sette noe mer i kurven din av det usunne. 

Det blir ekstra vanskelig for de som prøver å trene, å bli sunne, ha en sunnere liv. Men nei, når du kommer inn i butikken, så er det veldig vanskelig å motstå det man ser og får lyst på. Jeg har lurt på flere ganger, om hvordan skal barn bli sunne, hvordan du skal bli sunn, hvordan de rundt deg skal bli sunne. Jeg synes detter er veldig viktig tema, for når verden ønsker at mennesker skal bli sunnere, så må de gjøre noe med det. Enn at når vi kommer til en situasjon at det blir vanskelig å velge og motstå.

Det er viktig at du som foreldre lærer barnet ditt hva som er bra å ikke, for når det kommer en situasjon i butikken at barnet ditt får lyst på noe. Han/hun må lytte på deg når du sier nei, for eksempel: godteri skal vi spise på lørdag. Å at det er så så mange dager igjen, slik at ungen kan ha noe å glede seg til.

LITT AV EN DAG

 • 21.09.2015, 20:22


Nå sitter jeg endelig foran tv`en og slapper av, for i dag har vi gjort en del ting. Hybel er super fornøyd med å komme hjem, han koser seg her i varmen. Peisen er fyrt opp, akkurat spiste vi baugetter med god pålegg som vi kjøpte i dag. Så vi har kost oss og slapper av til jobb i morgen, i dag kan jeg fortelle at jeg var hos tannlegen. Det viste seg at jeg har et hull i den bakerste tanna, så det er ikke deilig. Tennene mine iser veldig mye, må få kjøpt en tannkrem som passer for ising.

I går våknet jeg med rød og vond hals, det gjør vondt å svelge og snakke. Ikke minst fikk feber i går kveld, følte meg ikke bra. Kroppen min orket ikke mer, den var veldig sliten. Men selv om jeg la meg i senga det hjalp ikke, kroppen klarte ikke å hvile. Så i dag føler jeg meg utslitt, orker bare ikke så mye.

Nå sitter jeg og koser meg med bloggerne, ganske spennende å se på hver gang. Uansett om man har sett de episodene eller ikke, jeg synes de er like bra uansett. 

TRENINGS KLÆR ER PÅ VEI

 • 20.09.2015, 21:28


I dag har jeg sett med min kjæreste på h&m, det var mye som var ganske nyttige ting. Men jeg satt meg fast at jeg ønsket meg trenings klær, for jeg ar lest en artikkel at når du kjøper deg trenings klær får du lyst til å trene. Å denne pakken skal komme om ikke så lenge, skal bli spennende å se og prøve de nye klærne. Her skal dere få se under bilder av det jeg bestilte, skal bli spennende når det skal komme i posten. Kan nesten ikke vente, for det skal bli bra å starte et sted. En av dagene skal jeg kjøpe meg en bok, der jeg kan skrive opp treningstimer, planer, hvorfor jeg ønsker å gjøre dette, hvorfor en dag jeg ikke trener, kanskje hva jeg spiser også. Det skal komme flere ting men, kommer ikke på det akkurat nå. 

SOMMERFUGLER

 • 20.09.2015, 18:53


Få penger tilbake

 • 20.09.2015, 14:35


Du kan faktisk få penger tilbake når du handler selv. Hvis du f.eks. bruker din egen link når du handler for 1000 kr. på Nelly.com, får du 100 kr. tilbake på din konto i Bloggklubben. Hvor mange prosent du får tilbake, står under de enkelte nettbutikkene. Det blir litt som å alltid ha en rabattkode i nettbutikkene.

 

Nelly.com

DET ER LOV Å KOSE

 • 20.09.2015, 14:03


Det er viktig å bli tatt på, å føle at noen er nær deg. 

Hybel får alltid kos her hjemme, han blir super glad da. 

Han elsker å bli kosa på, da ligger han og koser seg ganske lenge. 

RØDE SOM EN ROSE

 • 20.09.2015, 12:42


Jeg er en som elsker ekte sterke farger, den mest jeg liker er blå. Men siden det er høst, fant jeg fram en rød neglelakk. 

GOD MORGEN ALLE SAMMEN

 • 20.09.2015, 12:09


God morgen kjære mor, god morgen lille søster, god morgen lille bror. God morgen pappa som er i himmelen, god morgen alle sammen. Håper alle får en strålende fin dag. Sola skinner her i dag, godt å få nytte været. Nå skal jeg spise frokost og drikke cafe, skal bli deilig det. 

DAGENS OUTFIT

 • 19.09.2015, 19:46


I dag har jeg laget taco med kjæresten min, vi har også hentet stativet hjemme fra, mat til kanin og sjampo til meg.

Var vanskelig å ta bilder, for det er ikke hver dag jeg har gjort dette. 

Men håper dere liker det dere ser, fordi jeg skal bli bedre. 

EARLY MORNING

 • 19.09.2015, 11:50


Jeg har vært våken fra 08:00, for den tiden våkna kjæresten min for å reise på jobb. Jeg sitter her i senga og skriver her til dere, ser på facebook, snakker med venninnen min. Tenker på om den tørketrommel er ferdig snart, fordi jeg trenger klær. Å så lenge til den er ferdig, så sitter jeg her og slapper av. Jeg har hatt olje i håre mitt over natta, derfor ser de sånn ut som de gjør, som du ser på bilde under. Når kjæresten min kommer hjem, så kommer han til å ta med stativ hjemme fra. Så gleder meg til å komme ut og ta bilder seinere, ellers får dere ha en super dag videre!

SHOPPING MADE FUN

 • 19.09.2015, 10:12


Denne nett siden her som heter Wish, har fått meg til å ønske meg flere ting. Det er klær,klokker,sko, hjemme dekor alt du kan ønske deg. Utrolig fine ting der, du kan se selv. Og det koster ikke så mye, som du kanskje trodde. 

Jeg får ikke vist dere hvilken klær eller ting jeg ar lagret der men, dere kan se selv og bli inspirert.

FANTASTISK KVELD

 • 18.09.2015, 21:22


Denne helga skal vi tilbringe hos foreldrene til kjæresten min, vi var en tur ute i skogen. 

Var veldig koselig det, for er ikke ute sånn hver dag. 

Deilig med luft og nytte været.

På mandag skal jeg til tannlegen, håper de skal gi meg noen råd. 

Håper ihvertfall at tennene er i orden men, man kan aldri vite det. 

Skal bli spennende å høre.HYBEL SPISER GULROT

 • 17.09.2015, 15:52


Det er alltid spennende å se Hybel spise, han gjør alltid så mye rart. Ikke rart det blir spennende for hver gang, han er en skjønn liten kanin. Man kan bli fort glad i men, noen ganger kan han irritere når man går fordi da går han på beina dine. Han elsker å få kos, ihvertfall når jeg tar fram pc`en da skal han klatre på den. For det er spennende for han, og da blir det mye rart han trykker her på pc`en. Så må huske å stenge noen sider, når han er ved siden av meg. Han er en kosete og sprudlende gutt, å det er ganske godt å ha noen sånne hjemme her. Nå skal dere få se en video der han spiser gulrot, og hva han kan finne på i denne situasjonen. Det skal komme flere sånne videoer her på bloggen, håper dere liker dem. Dere kan gi forslag om dere ønsker, hva dere vil se mer av. Eller noe jeg skal legge ut, si min mening, et eller annet.

 

VIDEO SEINERE

 • 17.09.2015, 12:26


I dag skal jeg og kjæresten min legge ut en video, å det håper jeg at dere liker. Det er en liten filmsnut av hvordan Hybel spiser gulrot, så det gleder jeg meg til å vise dere. Nå så har jeg pause, å det er ganske deilig det! Ikke så lenge til så er jeg ferdig på jobb i dag. Håper dere liker den, like mye som jeg gjør.

Når jeg lukker opp porten for at Hybel kan komme ut av buret, han forstår ikke helt at han kan komme seg ut. Da ligger han forsatt inne i buret og slapper av, nå så tokk jeg han ut fra buret for at han skal forstå at nå kan han være utenfor. 

Spennende å se hvor glad han blir når jeg våkner, jeg pleier å reise på jobb før kjæresten min. Så da begynner han å hoppe og sprelle der i buret, for da vil han være med ut. Men jeg har ikke tid på morgen å få han ut av buret, for da er han bare i veien når jeg må forte meg. Så da blir han i buret til jeg kommer hjem til pausene hver dag, for å få han ut. 

FLOM OVER ALT

 • 16.09.2015, 22:24


Så mye flom, blir nesten redd. Selv om jeg er jo trygg i leiligheten men, på tanken at en person sovna i bilen og våkna i vannet etter en natt. Det er ganske farlig, man kan skli ut av veien. Mye som kan skje, mye man ikke venter på. Tenk at noen kommer seg ikke på jobb på grunn av flom, heldigvis så er det ikke så ille her i Bø. Ikke sånn som det er i Notodden og i skien, det er katastrofe. Hvordan noen mennesker skal komme seg hjem, kanskje det kommer så mye vann at den personen kommer seg ikke hjem i det hele tatt. Alle bør være forsiktig!

KOS HJEMME

 • 16.09.2015, 20:33


Hei alle sammen, i dag dro jeg hjem i jobb tiden. Fordi jeg hadde så vondt i magen, å det var ganske kraftig. Da jeg kom meg hjem, lå jeg på sofaen her med Hybel. Han var fornøyd som fikk være med, og så fikk han gulrot for det liker han veldig godt. Han koste seg, mens jeg drev og tokk noen bilder her og der. Mot kvelden så gikk jeg og kjæresten min ut en tur, var koselig å komme seg ut. Ikke minst var godt å få bort følelser og tanker vekk, å bare nytte lufta og være fornøyd.

Nå som jeg har jeg dusjet,  skal jeg renske sopp som vi har plukket ute i skogen. Men selvfølgelig skal jeg på jobb i morgen, ikke alltid man må være borte i flere dager. Er ikke så alvorlig men, må sjekkes og skal tas opp med lege. Må ikke glemme å få meg tannlege time, for er ikke mange måneder til så er jeg 20 år. Tiden flyr fortere enn det vi tror, jo eldre jo raskere alt blir borte.

Noen dager etter jobb, så er jeg så sliten at jeg ikke orker noen ting. Og når jeg ser rundt meg, så ser jeg nesten som om et lag med et eller annet skulle ha vært på øyne, for da ser jeg ganske dårlig. Klarer ikke å fokusere på en ting, blir for vanskelig. Så sånne dager er ihvertfall 2 ganger i uka, å da legger jeg meg for å sove nesten rett etter jobb, må spise først å da er den dagen over. Men i dag trengte jeg bare noen timer å være hjemme, å bare komme hjem og hvile på sofaen. For det er sikkert flere der ute som trenger det, ikke bare jeg.

Men nå skal jeg gå og renske sopp, for det kommer til å ta sin tid. Håper dere nytter dagene, for det prøver jeg også uansett hvor sliten jeg er etter jobb. Sånn er det å jobbe, skjenner jeg er noen ganger kanskje lei, og usikker. I dag så var jeg så sliten at når jeg skulle legge maten på fatet, så la jeg alt feil, jeg forsto ikke hva jeg holdt på med, jeg klarte ikke å fokusere. Jeg latet som inni meg at det var ingenting men, jeg merka at det var noe som bare i dag klarte jeg ikke å gjøre det jeg skulle. 

Må beklage med seine blogg innlegg men, sånn blir det kanskje fremover til jeg for orden på ting. Til jeg har alt kontroll her i leiligheten, ting er ikke i orden enda. Å da blir det litt sånn surr, må planlegge mer hva jeg skal gjøre etter jobb hver dag, slik at jeg kan blogge etter og før det er for seint. For jeg vet at dette innlegget er ganske seint, det skulle ha vært ihvertfall en til før her i dag. Men jeg er så sliten hver dag, at jeg ikke orker alt på en gang. Klarer ikke alt, derfor må sette meg ned en dag og vurdere hva jeg bør gjøre og ikke, altså hva som er viktigere. Men nokk nå, nå må dere slappe av og kose dere! I morgen har jeg ganske tidlig vakt, så da kommer det flere innlegg enn at det skal bare komme et på kvelden hver dag. 

SLITEN SOM BARE DET

 • 15.09.2015, 22:19


I dag har jeg laget eplekake, og vært ute og plukka sopp. Så det var den dagen etter jobb, merker at jeg er veldig sliten i dag. Orker ikke så mye, selv om jeg har gjort en del ting her i leiligheten. Uff, så mye edderkopper her. Dem liker ikke jeg, i går skrek jeg i dusjen får det var to stk der inne mens jeg dusja. Så kjæresten min måte drepe dem begge, ærsj altså. 

Kjæresten hadde med pc`en til foreldrene sine, så jeg hadde ikke pc så kunne ikke blogge. Jeg klarer ikke bruke sånn stor pc, sånn som vi har her. Så derfor ble dette innlegget ganske seint ute, må beklage for det. I morgen skal jeg gjøre det bedre, håper dere kommer til å like innleggene mine.

DU ER EN VELDIG MORSOM TYPE

 • 14.09.2015, 21:14


Sprudlende og med mye glede! Han spretter og hopper som bare det her inne i leiligheten. Fra å se og har lest så koser han seg veldig mye med oss, han liker oss, ikke minst aksepterer oss. Å det er det som betyr noe her for en liten familie sammen, jeg er veldig glad i han. Han er super fin og ganske morsom på tanken noen ting han gjør. Han gir oss glede, vi er fornøyde å se han være fornøyd gjør oss mer fornøyd. Han får alt han trenger, rydder etter han, er ingen problem å gjøre ting for han. Han lærer fort, han ser og hører veldig bra. Han vet hva betyr nei, når du sier til han. Han elsker å gå ut, da vasker han seg ute hver gang.

Disse dagene så er det så mye regn, så tar ikke med han ut da. For når jeg gjorde det en dag, da begynte han å grave ned i jorda. Så betyr vel at han skal gjemme seg for regnet, så skal huske på det til neste gang. Om ikke så lenge til så fyller han 1 år, det er neste onsdag den 23 september. Den bursdagen skal feires men, er usikker hvordan enda. Må kjøpe en gave til han, for det fortjener han selv om han kanskje ikke forstår hva en bursdag er. Å nå skal jeg rydde i buret hans, så han kan kose seg i buret på natta og sove godt. Da snakkes vi alle sammen! Ha en fin kveld videre.

NYE GUMMISTØVLER

 • 14.09.2015, 19:23


Tusen takk til kjæresten min! Han kjøpte meg nye gummistøvler. 

Fordi dem jeg hadde var ødelagt, så måtte ha de til jobben. 

 Hver dag går vi ut, å denne uka er det mye regn. 

 VI FÅR BESØK I KVELD

 • 14.09.2015, 18:51


Disse dagene har vært ganske travle, vi har ikke vært i Sverige. 

Men vi fikk være hos Roger og Edita, der koste vi oss og slappet av i helga. 

Hver dag blir jeg veldig sliten etter jobb, orker ikke å blogge hver dag. 

Anna Marie kommer en tur i kveld, gleder meg å se henne igjen. 

Det er en del planer som er lagt inn, for hva som skal skje videre.

Håper dere er like spente som meg, for jeg gleder meg som bare det.

KOSELIG TUR UTE I SKOGEN

 • 08.09.2015, 22:01


Da har vi vært ute en tur i skogen, var koselig det. 

Skjente den kulden som kom mot skinnene.

Var deilig å få friskluft. 

Bra å komme seg ut litt hver dag, bra for meg og for andre.

I dag har Jonas snakket mye ute, han var veldig fornøyd.

Herlig å se at barn liker å være ute.

Nå venter jeg på Arunas, håper han kommer hjem snart. 

Slik er det å jobbe, da jobber man hver dag. 

For da tjener man penger, og da blir man fornøyd med resultatet. 

Vi fant en del store og små sopp i skogen.

Skal bli en deilig saus på maten i morgen. 

Gleder meg til å smake, det hadde du også gjort.

Flyet flydde så fort, at jeg rakk nesten ikke å se den. 

For vi gikk på veikanten, og så på den. 

Da vet eg det til neste gang.

Da jeg tok bilde av bien, så jeg at den var der i ro. 

Den var ikke redd eller noen ting, så det var rart synes jeg.

Sikkert fordi det var litt kaldt ute, å da flyr de ikke så mye rundt etter honning. 

STRÅLENDE DAG

 • 08.09.2015, 13:19


Nå snakker jeg i telefonen med Anna Marie, om alt mulig som skal skje til fredagen

Fordi i helga skal jeg, kjæresten min og andre venner til Sverige.

Kan nesten ikke vente til helga kommer, for det skal bli gøy. 

Jeg var veldig trøtt i går, så jeg gikk og la meg. 

Håper dere liker bildene fra i går, for dem skulle komme som dere ser. 

Men snart skal jeg tilbake til barnehagen, pga pause er snart over. 

EN TUR TIL CAMPINGPLASSEN

 • 06.09.2015, 20:11


Vi gikk ditt jeg skal jeg skal jogge i morgen, så det skal bli spennende. 

Skal bli rart å starte med nye utfordringer,  når man har ikke gjort dette før.

Gleder meg, å føle meg bedre disse dagene.

Håper å bli bedre i form, for det er mitt ønske.

GRILLING`S UTE I HAGEN

 • 06.09.2015, 17:33


Her koser vi oss ute, skjenner lukten av maten. 

Gleder meg til maten, kan nesten ikke vente.

Er så sulten, så sikler allerede av lukta. 

Arunas slikker av sausen av fingrene sine med glede.

UT PÅ TUR ALDRI SUR

 • 06.09.2015, 16:15


Grantas koser seg ute i naturen, han nytter hvert øyeblikk. 

Han blir super glad, når han får bli med ut. 

Grantas elsker å leke ute.

TRENINGS`APP

 • 06.09.2015, 13:57


Har dere sett denne appen på mobilen, den er veldig bra! Jeg har lastet den ned i går, fordi skal starte med trening. Men først skal jeg og kjæresten min gå ditt jeg skal trene fra leiligheten og til Bø camping. Gleder meg, skal bli spennende tur i dag. Så hver dag fra i morgen, skal jeg opp tidlig og ta en løpe runde fram og tilbake.

Så rett i dusjen og når jeg har fikset meg gå på jobb. Skal bli spennende hvordan jeg skal klare dette men, jeg tror faktisk det skal gå fint. Å trene hjemme er helt noe annet enn å trene ute, så håper inderlig at dette skal gå bra!

Appen heter runkeeper, der kan du ha musikk, kart, du kan løpe,sykle akkurat som du ønsker. Der er det også en time plan, en time plan når du har fri, når du må trene. Du kan få beskjed når du må trene, trene "med" venner, altså løpe samtidig og se resultatet, dele med andre som du ønsker selv. Du kan finne den på nette og på mobilen din.

Du kan gjøre så mye på denne appen å det er ganske spennende synes jeg, så kan nesten ikke vente med å trene.

THE WHOLE WORLD IS A GARDEN

 • 06.09.2015, 12:04


SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

 • 05.09.2015, 14:58


1. Favoritt Norsk mat? Jeg elsker taco men, det er ikke norsk. Akkurat norsk mat så er jeg usikker på, for jeg spiser det jeg får. 

2. Favoritt Litauisk mat? Jeg har ikke akkurat favoritt mat men, jeg elsker is i Litauen, kylling, sånne små ting. 

3. Hva skal du utdanne deg? Jeg er veldig usikker enda, rett og slett vet ikke. Men har lyst å fotografere. 

4. Hva er ditt ønske med livet? Ønske mitt er å få til det jeg har lyst til, å få utforske nye muligheter.

5. Noen gang fått hate kommentarer? Ja, selvfølgelig har jeg det. Det har vel alle gjort, tenker jeg. 

6. Hva er ditt største Ønske I livet? Jeg kunne ønske jeg ikke var mer redd for vann, det er sikkert flere ønsker, men kommer ikke på noe nå.

7. Hvordan tror du / håper du livet ditt er om 10 år frem i tid ? Kanskje da har jeg en familie selv, håper på en bra jobb som jeg liker, å har bil lappen. 

8. Hva er din største drøm? Drømmen min er å reise til et varmt land, for det har jeg aldri gjort. Eksempel: Afrika

9. Favoritt mat og drikke? Mat er vel taco, ellers så spiser jeg det vanlige også. Drikke må bli vann, for liker ikke så godt brus.

10. Hvis du skal forklare deg selv med 5 ord hva vil det da være? tenker mye, rett på sak, finner mange rare løsninger, er sjenert. 

11.Hvem er din favoritt artist? Det var Justin Bieber men, nå så har jeg ikke tid til musikk så hører ikke på noe akkurat nå.

12. Hva er det mest gærne du noen sinne har gjort? Jeg tror ikke at jeg har gjort noe sånt enda men, det kan hende det skjer en eller annen gang.

13. Fortell om ditt første breakup! Det husker jeg ikke, kan ikke huske hvem var den første.

14. Hvor ser du deg selv om noen år? At jeg og kjæresten min har flyttet sammen i et hus, vi har en hund og holder forsatt på kaninen. At jeg starter å trene, blir fornøyd med meg selv, jeg har fullført skole og har bil lappen, at jeg har sluttet å stresse.

15. Hva gjør deg mest glad? Det som gjør meg mest glad er å se andre glade også, snakke med noen som forstår meg fullt og helt. Gjøre ting som jeg liker, gå og ta bilder og se på resultatet, jeg liker veldig godt å blogge. Det er veldig mange ting som gjør meg glad, for man trenger ikke mye for å gjøre meg glad. Bare å ringe eller sende melding å spørre om å finne på noe, det gjør meg glad. 

SPØRSMÅLSRUDE

 • 05.09.2015, 12:02


 SÅ MANGE NYE TANKER KOMMER ALLEREDE

 • 05.09.2015, 10:24


Jeg tenkte allerede i går på hvor skal vi flytte, for etter et år med barnehage som lærling, kommer de til å sende meg videre til barne skole her i Bø. Å får at vi skal rekke alt det vi gjør, så må vi kanskje flytte igjen etter et år som lærling i barnehage. Uansett hva vi skal eller ikke, så er jeg like gira som alltid. Håper å finne et sted der det kanskje skjer noe mer, kanskje å flytte inn i byen i Bø. Jeg har alltid likt meg på avstand av byene men, denne gangen må jeg ha liv der ute. Nå som jeg bor i Bø, så har jeg lært å slappe av mer. Men samtidig så sitter det stress, selv om jeg ikke merker det. Så våkner jeg med sår i munnen, å det gjør meg bare forvirret. 

Jeg har snakket med kjæresten min om kanskje når vi er ferdig med alt, hvorfor ikke flytte til Drammen eller Oslo. For av en eller annen grunn, så må vi komme oss videre. Å det er veldig spennende å utforske nye steder, for det er ganske vanlig. Kanskje etter lærling i Bø flytter vi tilbake til Notodden, for å fullføre skoleåret. Fullføre fag jeg ikke greide men, vi får se hva som kommer. For man vet aldri hva man blir, eller hva man orker i den alderen. Men hvis vi flytter til Notodden, så skal jeg finne meg en jobb også. For å bare gå på skole, blir for kjedelig må ha mer et liv ut av dette og tjene mine egne penger. 

Jeg kan fortelle dere en ting, er at barnevernet kommer til å forlate meg. For nå er jeg stor jente på 19 år, jeg har min egen jobb, bor med kjæresten min, jeg trives og alt er bra rett og slett. Selvfølgelig kunne noen ting vært bedre men, jeg tar det når vi flytter igjen. Jeg har alltid ønsket meg en litt større leilighet, ikke minst ha en seng å ikke sove på sofaen på grunn av det er ikke noe godt, det ødelegger ryggen på oss begge og sover litt sånn dårlig. Det er mye man kan ønske seg men, det skal komme etterhvert etter når jeg er ferdig med lærling, håper kjæresten min også får lærlingplass, for han kan bare søke til neste år. Kanskje skole året skal jeg ta her i Bø, så vi trenger ikke å flytte så mye. Det er mye å tenke på alt dette, fordi kanskje når kjæresten min får lærlingplass i Bø, så kan vi ikke flytte til Notodden. For da blir det vanskelig for oss begge to, eller så kanskje han søker i Notodden. Vi er så usikre enda hva som blir men, håper at begge blir ferdig med lærlingplassene sine. Slik at vi kan komme oss videre, og se nærmere på hva vi ønsker og orker. 

Selvfølgelig ønsker jeg å ha tid til venner å jeg har tid, men problemet er at jeg har ikke tid til å reise helt til Notodden og komme tilbake igjen. Vi har tenkt på en del, om kansksje vi skal få med oss Anna Marie og flytte sammen med oss, når vi skal til de store byene. Å det er ikke så lett å vite akkurat alt nå, for den tiden er ikke her enda. Men mye spennende å finne på, finne ut kanskje hvor man ønsker å studere eller jobbe. Mange tanker kommer, å det kommer bare mer. Jeg ser kanskje litt av fremtiden vår, ser det vi kan klare og det vi ønsker. Jeg kan si til dere hvorfor jeg ønsker å fullføre skolen, det er fordi det er noe jeg har startet med og vil bli ferdig med. Ikke forlate noen ting som ikke jeg var ferdig med, for kanskje når jeg blir eldre ønsker jeg å studere på et eller annet. Å når jeg er ikke ferdig med skolen, så kan jeg jo ikke det. Jeg vet ikke hva jeg ønsker å bli, for det er så mye man kan bli. Men man kan komme alltid med noen tanker, å det er lov det. 

OPPGAVER HJEMME

 • 03.09.2015, 22:17


Nå sitter jeg hos foreldrene til Arunas, jeg var litt med Jonas her istad. Nå lager vi mat, skal bli deilig med middag. Har ikke spist enda etter jobben, så det skal bli godt for skjenner jeg er sulten. I dag skal jeg se på serie som jeg ikke fikk se i går, så gleder meg å se hva som skjedde der i serien. Jeg må også lese og gjøre en oppgave jeg har fått i barnehagen, håper jeg fullfører den og klarer den. I barnehagen lærer jeg ting hver gang, lærer nye ting, nye muligheter, nye opplevelser, mye spennende. For de første dagene er det ikke så ivrig med allslags oppgaver, eller andre ting du skal gjøre, det viktigste først er at alle blir kjent og vet hvor er plassen dems. 

Å etterhvert så kommer ting seg inn og du vet hva du skal gjøre, det blir på en måte automatisk. Og så blir det oppgaver, mer du kan delta og få lære barna. Ikke minst lære selv, hvordan du skal være med barn, hva du må gjøre og ikke gjøre. Det er mye spennende å lære, det ser jeg for hver dag. For møter vi har i barnehagen, jeg føler at jeg lærer mye mer enn det jeg tenkte over selv. Det er ikke så kjedelig som alle tror, bare komme inn i alt dette og få informasjon, gjør dagen mye bedre.

Jeg er ganske usikker med hva jeg ønsker å jobbe med i framtiden, jeg har tenkt å fullføre hele skoleåret. Bli ferdig med det jeg ikke fikk til men, kanskje meningen min kommer til å endre. Man vet aldri hva man ønsker seinere i livet men, man kan sette seg i tanker. Selvfølgelig hvis du virkelig ønsker å fullføre alt sammen og ta skole seinere i livet og bli noe annet, og hvis du gjør noe med det. Da kan det hende at du får til det du akkurat ønsker men, da må du ønske virkelig dette. 

Snart skal jeg se på oppgava som jeg må gjøre, ikke at jeg er så flink eller noe. Men jobben må gjøres, og det skal vurderes. Det er mange nye ord, man må lette og søke etter. Det er slik man lærer nye ting, lærer hvordan virkelig ting er. Det er mye ark jeg har fått, vet ikke akkurat hvor jeg skal gjøre av dem. Men skal holde dem i en trygg plass, slik at jeg finner dem enkelt til jeg trenger de. Håper å få svart på denne oppgaven i dag, slik at det kan godskjennes og starte på en ny en. 

ALT ER SPENNENDE

 • 03.09.2015, 12:25


Heihei alle lesere! Nå har jeg kommet meg hjem en liten tur, og Hybel koser seg her ute i leiligheten. I dag skal jeg og Arunas kjæresten min til foreldrene hans, å være der og hjelpe til ting. Jeg kan si med en gang at jeg har vondt i halsen igjen, å det er ikke noe morsomt. Det blir vondt å svelge, å det liker ikke jeg. For jeg blir så fort smitta, å det har jeg alltid gjort hele livet. Så når barn er litt forkjøla eller veldig, så kommer det over på meg også ganske raskt. 

Jeg vet ikke akkurat når vi skal komme hjem i kveld men, pc`en skal jeg ta med ditt slik at jeg kan få blogge. Jeg så i går at det var ganske mange som leste innlegget som jeg skrev om anonyme kommentarer, å jeg håper dere setter pris på det jeg skrev. Jeg mente det jeg skrev, for jeg skriver ikke hva som helst på bloggen. Man må tenke hva man legger ut med informasjon på nette, å det synes jeg er en veldig viktig tema. 

Sånn, da må jeg gå tilbake på jobb og så snakkes vi alle sammen seinere her på bloggen min.

ANONYME KOMMENTARER

 • 02.09.2015, 16:26


Jeg forstår dere lurer på veldig mye, noen vet, noen skjenner meg eller skjenner min familie og min bakgrunn. Men jeg synes ikke at dere som leser bloggen min skal spørre om alt sånt, jeg har private ting, ting som jeg ikke ønsker skal komme ut. Noen ganger er det fint å få snakke med noen men, ikke her på bloggen synes jeg. I dag fikk jeg en anonym kommentar der sto det "hvorfor bor lille broren din i fosterhjem?", rett og slett da tok jeg den kommentaren og sletta. For dere trenger ikke vite akkurat alt hva som har skjedd, eller hva som var. Det er min bakgrunn, det er mitt privatliv. Å jeg ønsker ikke å dele dette med dere, kanskje det skal komme en dag. Men ikke nå, ikke i denne tiden som er nå. 

Mamma min har det bra, hun bor i Drammen og jobber. Min bror bor med en annen familie og har det fint. Min søster har flyttet inn med kjæresten sin i Notodden, mens jeg bor her i Bø med min egen kjæreste. Altså alle går videre, alle har jobb, går skole, treffer andre mennesker, får nye opplevelser, alt forandrer seg. Å det er jeg veldig fornøyd med, fornøyd at alle er fornøyde. Men kanskje fordi du har det bra rundt deg, betyr ikke at du har det bra inni deg. Å det kan jeg si at det er veldig stor forskjell, for det du har inni deg kan ingen se. Ingen kan se om du er redd, hvis ikke du selv viser det. 

Jeg er enig med at jeg kunne fått lov å møtte min lille bror mer men, ikke akkurat noe jeg kan gjøre noe med. Nå er det ikke jeg som styrer livet hans, han har sin egen fosterfamilie. Å han kommer alltid til å huske at han har oss, vi kommer til å være der når han blir stor. Til han kan velge mer ting selv, for han er veldig flink til å si ifra. Jeg ønsker ikke å såre noen, ønsker ikke at når min lille bror er stor skal lese et innlegg av seg selv her på bloggen min. Jeg synes ikke det er riktig, han skal selv få dele det han ønsker. 

Jeg skal ha samvær med han en dag og min lille søster, så gleder meg veldig mye men, vet ikke akkurat når enda. Å dere trenger ikke sitte og gruble på ting, jeg vet ting kommer veldig fort ut. Du kanskje sier til din venn å plutselig vet hele nabolaget om alt også, så det bør folk være forsiktig med hva de forteller. Alle har sine hemmeligheter, selv om du kanskje sier nei men, når du virkelig tenker over så vil du kanskje ikke dele noe med de andre. 

Det er vondt å se sånne kommentarer men, jeg prøver å la være å ikke tenke på de. Selvfølgelig er det forsatt i hode mitt, og da sitter jeg og tenker på min lille bror. Men jeg vet at han har det bra, og jeg venter på den alderen han kommer til å bestemme mer selv. Å mer skal han få se oss, jo mer jo bedre er det men, det er ikke alle som forstår det.

En ting jeg ikke forstår er hvorfor dere kan ikke skrive navnet deres, hvorfor være anonym om å spørre sånne ting. Å jeg lurer på hvordan har du som sitter der og har skrevet denne kommentaren funnet ut at min lille bror bor i fosterhjem. Hvorfor ikke være ærlig og vise frem hvem du er, for kanskje da hadde jeg settet mer pris på det og kanskje fortalt dere hva som er, enn å skjule ting og late som ingenting. Og å snakke om sånne ting bør man kanskje ta mer på en melding, å ikke rett her på bloggen fordi jeg har en blogg. Dere må tenke over hva dere skriver til en person, eller spør for en gang skyld. 

LIGGER SOM EN LITEN BABY I ARMENE

 • 02.09.2015, 13:21


Da er jeg hjemme i pausene, fordi da rydder jeg i leiligheten og lar Hybel kanina gå fri. Det er ikke så bra for han å sitte inne i buret en hel dag, i dag skal vi ha også møte i barnehagen. Så jeg kommer til å komme seint hjem, blir hjemme klokken 4 og må være i barnehagen 5 tiden. Så møte kommer til å vare til klokken 19:00, å det er litt lenge å ikke være hjemme. Så Hybel må få komme seg ut av buret og hoppe og sprelle så mye han vil, til jeg skal gå igjen tilbake til barnehagen. 

Nå så blogger jeg er raskt innlegg, ikke noe spesielt. Bare det jeg har gjort og skal i dag, så dere vet hvor jeg er siden da kommer innlegg litt seinere i kveld. I dag så regner det fryktelig mye, så vi får håpe på at været blir bedre til i morgen. 

VENTER PÅ BESØK

 • 01.09.2015, 18:05


Heihei alle sammen! Da er jeg her fra jobben, har ryddet og vasket i buret til Hybel og i leiligheten. Er fornøyd når det er reint, må få en dag å vaske gulvet. Ellers er alt på plass, å det liker jeg. I dag kommer Kamile, Edita og Roger en tur, vi skal på butikken og handle og kose oss her i leiligheten. 

Stakkars kjæresten min som har fått et stikk i foten, den ser ikke bra ut altså. Jeg turte nesten ikke ta på foten hans, den er gigantisk. I morgen heldigvis skal han til legen, for han har vondt og vondt et annet sted til. Skal bli godt å se at han skal ha det bra etter legen, han skal sikkert få medisin og noen råd. 

Her forrige søndag datt jeg ned med rompa og ryggen på trappa her uten for leiligheten, det som var at vi tok ut søpla. Å da vi skulle tilbake så var det så glatt på den trappa, den er jo så å si laget av tre. Ikke rart at da sklir man og slår seg, så bare for å si det. Her under får dere resultatene våres, kanskje dere har noen råd hva vi må gjøre med foten til kjæresten min akkurat i dag. Slik at det er bedre til i morgen, for det er ganske greit å vite. 

Nå skal jeg lage middag til meg og kjæresten min, gleder meg mase til mat. Blir alltid ekstra sulten når jeg kommer hjem fra jobb, så sånn er det. 

Simona Juseviciute

Kontakt meg på mail


si_mba12@hotmail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits