HVORFOR JEG ØNSKER Å FLYTTE

 • 26.09.2014, 17:54


Heihei alle lesere, nå sitter jeg her på ser på finn.no på alle hybler og leiligheter, kan bare forestille meg mye bedre liv med et ovn foran meg. For som alle vet så liker jeg å bake, lage mye mat. Men jeg har slutta med det, pga har en så liten ovn hjemme at den er mindre enn mikrobølgeovn. Da må jeg si til dere at jeg synes det er ganske så dårlig gjort, jeg har veldig lyst å ha et ordentlig ovn.

Jeg tenker ikke å å flytte til et annet plass for å ha større plass, for meg den plassen jeg har nå er jo super. Det er jeg ganske fornøyd med, men å lære seg å spare mat så må man ha et ordentlig ovn for å få lage mye, da sparer man mer strøm ikke minst sparer mer penger og har mer mat hjemme. Så jeg synes denne grunnen er veldig bra, men ganske dumt av barnevernet når de ikke hører på meg.

De sier at jeg tenker bare på å flytte, men jeg tenker på det beste for meg. Ikke bare for å komme meg vekk og ha mye større plass og betale mer på leia nei rett og slett. Ikke det som betyr meg noe, men å ha et bra kjøkken det betyr ganske mye for meg. Eksempel: jeg liker å bake, å da lager jeg en stor eplekake i en langpanne. Da kan du tenke deg, hvor lenge den kaken kan du spise, hvor mye du kan spare fordi det er hjemme laget, ikke minst da varer maten mye lenger enn forventet og kan spare mer ut av dette.

Så nå skal jeg ta sjansen min og få prøve å fikse slik at dem skjønner hva jeg snakker om, å dette her er jeg helt bestemt på. Jeg baker litt hos kjæresten min hjemme her i Bø, å det er jo veldig mange mennesker her i huset. Så det jeg lager blir raskt borte, å da kan dere forestille dere at jeg bor alene og har laget kake/kylling hvor mye jeg selv da kan spare opp.

Det er ganske så stor forskjell på dette, å jeg håper en eller annen gang de forstår hva jeg mener med hvorfor jeg vil flytte pga ovn. Ellers har jeg det ganske bra i hybelen, det er nærme skolen og alt er bra, men for å tenke at jeg skal lære noe av penger så trenger jeg ovn. Å bake selv, lage store middager selv, da kan man spare så mye mer, og må ha en stor fryser og fryse ned maten. 

Sånne små ting kan gi ganske god grunn om hvor ble av penge mine, jeg lager mat selv hjemme men kjøper noen ganger noe enkelt. Ikke det som er laget fra før av, men noe enkelt som å steke meg kylling eller fisk i panna, å det er jo forskjell på fisk/kylling i en saftig saft i en langpanne i ovnen. Å dette for ikke jeg oppleve, jeg for ikke være fornøyd med det jeg lager. 

Den ovnen jeg har nå, den er ganske så liten. Hvis jeg skal lage noe så er det ikke plass, når jeg eksempel: kjøper en pizza da må den deles i 4 bitter for å få steke den. Å da tar det ekstra langt tid. Når min søster laga hjemme laga skoleboller hos meg, så tok det nesten en hel dag til vi skulle legge oss til hun var ferdig. Å da blir man stressa, for du kunne ikke legge inn mer enn 4 stk. Å av et deig kan du forestille deg hvor mange boller det kan bli, så det tar så langt tid å vente.

Å da blir det sånn at barnevernet mener jeg trenger hjelp å lage mat og det med penger, men jeg vet innerst inne at jeg trenger ikke hjelp å jeg sier det til dem. Men de vil ikke på en måte høre på meg, for når jeg sier ifra så er det på en måte helt borte for dem. Så det siste som de mener jeg trenger hjelp med er penger, å det synes ikke jeg er riktig. Jeg har lastet ned budsjett på mobilen, der skriver jeg opp alt sammen. Men en forskjell som kan være det er å ha et ovn, det hadde vært noe mer for meg. Noe mer jeg da kan lære meg å lage mer mat, for jeg trenger ikke hjelp å lage mat for det klarer jeg absolutt hvis jeg ønsker det.

Men denne hybelen jeg bor i nå, her er det ikke tilgang å ha et ovn. For det er ikke nok med strøm osv, så derfor ønsker jeg et plass som man kan ha et ovn. Men dette er ikke det eneste problemet det er også den lille fryseren, der har jeg ikke plass til å vare på maten min hvis jeg for eksempel er borte i helga hos kjæresten min. Så maten blir ganske fort dårlig, å da bruker jeg selvfølgelig opp penger for å kjøpe inn nytt. Å da skjønner dere at så små ting kan gjøre ganske så stor forskjell på ting, derfor blir ting vanskeligere for meg når ikke de jeg snakker med som skal hjelpe til gjør det. 

Håper dere forstår dette, og kan støtte saken. ( Hva synes du? ville du ha ønsket å flytte, hvis ikke du hadde en ordentlig ovn hjemme)

AUTUMN

 • 24.09.2014, 22:51


Heihei alle lesere, nå slapper jeg av her med kjæresten min. Endelig nå som jeg er ferdig med leksene for uken, så kan jeg sitte og slappe av med et smil på munnen. Ganske deilig å være ferdig med det meste, disse ukene går så fort. Ikke lenge til høstferie snart, så det er noe å glede seg til. Skal bli koselig å møte familien min og familien til kjæresten min, som vi har ikke sett en stund nå. Herlig! I morgen starter jeg klokken 10, så når jeg skal komme meg hjem til Notodden med bussen skal jeg kose meg foran tv og drikke te. Disse dagene nå er ganske kalde, så her om dagen tok jeg på meg vinterjakke. Men problemet at man blir så varm av å gå, men da du kommer inn blir du kaldt igjen. Å da er man ikke sikker om man skal kle seg mer eller mindre til skolen, for dagene er så forskjellige med været som kommer. 

Men for det meste nå venter jeg på jul, jeg gleder meg utrolig mye. Kjenner bare den kulden som kommer, når jeg er ute og venter. Ellers har jeg det ganske fint, nå i dag skal jeg bare slappe av å se på seire jeg har starta å se, den er jo ganske så spennende så nå må jeg bare få sett mer av den. Jeg må fortelle dere at den gnissinga med tennene har kommet tilbake, så nå er jeg ganske sår i munnen igjen å det er ikke en god følelse må jeg si. Ganske fin dag i dag med sol og litt varme, men jeg er bestemt på at jeg vil ha vinter allerede. 

Ha en fin kveld videre lesere! Jeg for vel legge meg, nattinatt :)

SIMPLE DAY

 • 20.09.2014, 17:48


Hei lesere, dagen i dag er ikke med sol og varme. Føles nesten som det er trist, ganske kjølig. Så dagen for meg var å være hjemme og rydde litt ting på plass og lage kake. Kaken ble ikke sånn som den skulle pga en annen bunn fordi hadde ikke melk, men for meg smaker den ikke så mye fordi er litt syk. Så sånn er det, hvis man lager noe mat da skjenner ikke jeg smaken og lukta. Å da vet jeg ikke helt om jeg har lagt i nok eller om det er godt rett og slett, men ellers var det ganske koselig å lage den. Her i dette innlegget skal dere få et bilde av sitronen, de er super fine. Denne er den lengste av de to, så de kommer til å bli store en dag. Ellers jeg tror de har det bra her i potta si med vann og varme. Ha en fin dag videre lesere! 

OM BLOGGING

 • 20.09.2014, 17:05


Heihei alle lesere, nå sitter jeg her og tenker på mye rart det med bloggingen. Jeg ser at noen blogger kommer på topplista pga av nyheter, men det synes jeg blir feil. Fordi nyheter det kan du finne selv på nette av å søke på dagblad, telen osv. Så jeg synes rett og slett ikke at de som er på toppen og skriver om noe sånt fortjener det. Jeg synes det blir mer riktig om hva du selv skriver på bloggen din, med dine egne ord med dine egne tanker men ikke legge til nyheter på hvert innlegg å si at dette er blogging. Bloggingen skal handle om inspirasjon, om deg rett og slett. Livet ditt, kanskje du deler ikke alt men du viser at det er deg. Jeg blir mer imponert av hvordan mennesker skriver her på bloggen sånn som meninger, for det kan bli ganske mange diskusjoner å det er lurt å ha. Noen blogger tjener penger på å skrive om seg selv, sine meninger altså deg selv som du er. Å blir dumt med å skrive om nyheter (kopiere tekst, bilder) og legge inn av ingen grunn. Det gjør folk sikkert fordi de har ikke noe annet å skrive om, de vet ikke akkurat hvordan de skal få folk til å lese din blogg. Men rett og slett det blir feil, jeg blir skuffet av å se sånne bloggere som kommer på topplista og kan tjene penger pga nyheter. Hva synes du? (hvordan innlegg burde være)

DIY-PROJEKTOR TIL SMARTTELEFONER

 • 19.09.2014, 21:27


Hei lesere, jeg ville fortelle dere hva Coolstuff er. Det er en nettside, som er ganske morsom og spennende med interessante ting. Det var noen ting jeg fant der som jeg måte bare å le av, men det for dere se på selv. Den jeg liker er DIY-projektor! Dette er protektor i retrostil til smarttelefonen din - uten verken ledninger eller batteri. Bygg den selv på et blunk og del deretter feriebildene dine eller youtube-favorittene dine. Jeg synes det er ganske smart fordi da kan du som sitter og leser dette innlegget se på "tv" akkurat hvor du vil hjemme eller andre steder, for de som ikke har tv, men ønsker seg og har ikke råd til det er en mulighet også. Det jeg synes er så bra med dette produktet er at det er veldig enkelt og ganske billig! Så vær rask! kom og kjøp.

Her kommer litt fakta om dette produktet: 

 • Projektor til smarttelefon
 • Lagd av kartong
 • Linse av glass (bør holdes unna sollys)
 • Bygg den selv (ca. 1 time)
 • Anbefalt avstand til projeksjonsflate er 1-2 meter
 • Brukes i mørklagt rom
 • Hull for ladekabel til telefonen
 • Mål: 17,5 x 16,5 x 10,5 cm
 • Kompatibel med telefoner som måler 14,5 x 8 cm eller mindre
 • I pakken:
  • Byggesett av kartong
  • Linse
  • Bruksanvisning
  • Lim følger ikke med

Her skal dere få se et bilde av hva det er: Håper du kommer innom denne siden, for der kan du finne mye rart. Dette finner du på DIY-projektor!

AUTUMN

 • 19.09.2014, 19:43


Hei alle lesere på bloggen her, ikke lett å huske på dere her når jeg er ganske så opptatt i det siste. Det er en del lekser og andre ting som jeg må fikse, her om dagen har jeg vært litt på farta nå. Jeg har tatt flere bilder i dag, men jeg følte at jeg trengte ikke å ta med alle sammen. Alle innlegg må ikke ha 1000 bilder, men noen ganger hvis jeg er ganske så opptatt av dem så legger jeg ut flere. Nå er jeg hos kjæresten min og slapper av, etter skien tur ble jeg ganske så sliten og litt syk, da jeg våkna over i går så merka jeg at jeg hadde tett nese å greier da. Så sånn skjer det, når høsten nærmer seg. Det er så dumt når det er så kaldt på morgen, mens litt mer om dagen så kommer solen fram  da er det varmt. En dag så må jeg komme meg i gang å få noen bilder av meg, for det er ikke så ofte bilder av meg her på bloggen. Allerede disse dagene tenker jeg på jul, jeg gleder meg som en liten unge selv om jeg kommer ikke til å få så mange gaver som jeg gjorde før, men det er ikke det jeg tenker på. Jeg tenker mest på den følelsen når du sitter inne med varme, lys og et juletre som lukter så godt, ikke minst jule musikk. Jeg vurderer å ha et juletre hjemme hos meg i hybelen, jeg bryr meg ikke om det er plass eller ikke, men jeg vil føle at dette er mitt hjem, jeg vil være stolt. Så vi for se hva som kommer til å skje, fordi det kan hende det blir andre planer. Det er ganske mye å tenke på, ganske mye å snakke om. Ikke lett å plassere alt på plass, når den tiden har ikke kommet enda. Jeg må fortelle dere at sitronene har vokst litt, man kan se dem over potta så nå er jeg ganske fornøyd. Jeg må få ta med de hjem en dag, slik at jeg kan ha noe glede av noe jeg har gjort. Nå skal jeg slappe av og prøve å gjøre mitt beste med bloggen, er ikke så lett når noen ganger leksene er så vanskelige at jeg sitter og gjør de til jeg legger meg, så blir stress og slitsomt med sånne dager å jeg håper dere forstår det. 

Jeg synes ikke at det er så lett å skrive om bare en ting når jeg skal fortelle dere noe her på bloggen, for det kommer så mye mer som kanskje ikke jeg trenger å si til dere. Men jeg prøver på skolen å bli bedre i norsk med å skrive, så dette skal bli spennende å se videre. Skal komme meg en dag på biblioteket og låne meg en bok, men med det første man må finne en bok man liker, å det er ikke så lett skjønner dere for det er så mange bøker på biblioteket, at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Men ellers har jeg det ganske greit, må fortelle dere at neste måned allerede så har jeg vært sammen med kjæresten min i et år. Folkens dere må glede dere, snart er det høstferie. Ha en fin dag videre!

KOSELIG KVELD

 • 14.09.2014, 21:35


Nå sitter jeg her og slapper av med kjæresten min, fysj! helgene er så raske nå er det skole i morgen allerede. På fredagen hadde pappa til Arunas bursdag, så vi spiste god mat og koste oss i helga. På fredag var vi en tur til dyrskun med venner, men det var ikke så stort der å gjøre. Her kan dere se hvordan roser vi kjøpte til bursdagen, jeg synes de var ganske så fine. Ellers har vi slappet av og vært hjemme her i Bø, ikke minst jeg har slappet av en del slik at jeg orker å skrive til dere her. I morgen er det skole, så jeg må komme meg i dusjen og gjøre meg klar for å legge meg. Må tidlig opp klokken 6, så er litt stress på morgen å rekke alt. Jeg prøver å sove så lenge jeg kan, for det er viktig del. Men jeg kommer med noen flere innlegg i morgen, vi for se hva som kommer til å skje. Håper dere liker det dere leser og ser nå på bloggen min, jeg setter veldig stor pris at dere kommer innom hitt.Nattinatt! :)

A GOOD DAY

 • 14.09.2014, 16:56


Hei alle lesere, beklager med dårlig blogging i det siste. Men jeg føler meg bedre nå så her kommer det et innlegg, nå sitter jeg her på kjøkkenet og skjenner duften av eplekaken som gjør seg klar i oven. Gleder meg å smake på den, skal bli ganske godt det. Jeg skjønner at det har vært en stund siden, men sånt skjer her i livet. Nå så er det ganske mange fine dager, med sol og kos bare. Jeg må finne kortet til mitt kamera slik at jeg kan få tatt bilder igjen, for på dette innlegg lånte jeg et kamera. Håper jeg er like flink til å ta bilder som jeg var, føler jeg fikk med meg det jeg ville fram i bildene mine. Ellers har jeg det ganske så bra, nå skal jeg være en del hos kjæresten min for å spare penger til Litauen turen. Etter eplekaken så skal vi kanskje komme oss en tur, for det er ganske deilig med sol og varme. Jeg skal gjøre alt jeg kan og sette til mer til på blogging! det lover jeg dere. 

Ha en fin dag videre! :)

STRESS

 • 08.09.2014, 21:16


Hei alle mine lesere, jeg beklager pga jeg har ikke blogget i det siste, jeg ser at jeg blir ganske dårlig på det. Det skjer så mye i det siste, så mye lekser at jeg blir stresset en del hodepinne og andre ting. Det er ikke så lett for å si det sånn å gå på påbygg, når man har nesten ikke hatt noen lekser på vg2. Det blir er sykt vanskelig år med lekser, med stress og tid du mest tenker på. Men det jeg er mest fornøyd med er at tiden går så fort for meg i år, jeg gleder meg allerede til neste år. Jeg håper jeg klarer påbygg, jeg vet at jeg sliter litt nå. Men ting kommer til å bedre seg, når jeg har kommet i gang med alt og vet hvordan man skal gjøre det. Man må sette litt lekse tid helst hver dag, gjøre lekser hver dag hvis ikke du har gjort det en annen dag, du må skrive opp hva du har i lekse, se på fronter og levere der. Så det er en  del ting å huske på, for på vg1 og vg2 har vi aldri brukt så mye fronter, men nå ligger alt der. Ikke alltid vi for beskjed hva som er lekser, så da må vi se på fronter. 

Men jeg føler det blir stress, jeg har nesten aldri vært på fronter. Det er litt mye lekser, men lære det skal man. Så blir jeg litt småsur, når jeg for fravær når jeg er på skolen. Å det er ganske dumt av lærerne synes jeg da, de bør se og høre mer på hva elevene sier synes jeg ihvertfall. Sånn er det her på påbygg, håper på at jeg kommer mer i gang med å huske på hva jeg har i lekser, for det er ikke så enkelt. Når man har lekser nesten i alle fag hver uke, så det blir ganske stress. Ikke minst på mandager det blir så mange timer å man skal huske hva man hadde i timen, å da blir det ikke enkelt med lekser. Det som jeg synes er vanskelig av fagene er mest historie, det er det mest faget jeg sliter med. Pga det er så mye historie, så mye tall, så mye å huske at jeg husker ingenting, det sitter ikke i hode mitt. 

Jeg er sånn person som lærer ikke så mye av å gjøre bare oppgaver vi får på skolen, jeg må gjøre helst noen prosjekter med andre folk, reise på museet eller noe sånt. For oppgaver hjelper meg ikke så mye, så derfor blir det ekstra vanskelig for meg på skolen. Jeg ser nå som vi har kommet i gang med fagene, at det er ganske lite med gruppe oppgaver, ikke minst fremføringer. For da kan jeg lære, å hvis jeg kan faget så kan jeg lære en annen, å da blir jeg enda bedre i faget. Så det er en del ting å huske på må jeg si dere, å påbygg er vanskelig men det beste er å tenke at alt skal gå bra! Og gjøre leksene sine, sette av tid hver dag. 

Jeg håper dere forstår hvorfor jeg har ikke blogget så mye i det siste, det kommer til å bli møte på torsdag på skolen med barnevernet og prøve i sosiologi på fredagen. I helga skal jeg og Arunas få med oss venner til dyrskun, det skal altså skje en del ting, men lekser og skole setter jeg først for det er veldig viktig for meg. Neste år hvis jeg blir ferdig med påbygg, og kommer inn på høgskole i Porsgrunn. Så tenkte jeg å flytte til Porsgrunn pga det er et stykke å reise å jeg blir så dårlig på å reise langt, det blir nesten som jeg reiser fra Notodden til Bø. Å jeg blir ganske sliten av å sitte i buss, for ikke sove ordentlig. Å da blir dagene mine ikke så bra, jeg blir fort syk osv. Så håper jeg kommer inn og da flytter jeg inn med kjæresten min til Porsgrunn/skien kanskje med hans venn som bor der, slik at det blir billigere. Men det kan vi se nærmere på når den tid kommer, for det er et lite stund til. 

Håper dere forstår! Og leser bloggen min forsatt, takk :)

BØRNING

 • 06.09.2014, 13:02


Hei alle lesere, i går var jeg på kino med kjæresten min. Den filmen var ganske så morsom og man ville se mer av den. Det morsomste var på slutten, men jeg bør ikke avsløre hva som skjedde fordi da blir det ikke så spennende å se den etterpå. 

I dag tenkte jeg å lage eplekake, for jeg spiser bare mykt mat. Eplekake er jo så godt! Så det er noe å glede seg til, vi skal på ferie til Litauen neste måned fra 6 til 12. Gleder meg å møte min familie der, og familien til kjæresten min. Vi skal se på huset der han bodde før, da han bodde i Litauen. Det skal komme en del bilder fra der, håper på at i turen alt skal gå bra som det skal. 

Nå er kjæresten min på jobb for å spare og tjene litt penger til turen for det er lurt å gjøre, men jeg skal spare jeg også. Bra at det ikke er så dyrt land at man trenger ikke kjempe masse penger for å komme seg ditt og være der. Så det er en del ting å tenke på disse ukene, sånn som til fredagen har jeg prøve. Gruer meg som bare det, for faget er ikke det enkleste. 

Ha en fin dag alle sammen, det skal komme et innlegg seinere her.

SOPPTUR

 • 04.09.2014, 20:36


Hei lesere, nå i det siste så er jeg en del på soppturer, med kjæresten min og hans familie eller med min søster og hennes kjæreste. Det er ganske spennende å se hvem som finner, og hvor det finnes mer sopp en til vanlig. Ikke minst det beste er å finne ut om de er spiselige eller ikke, for man må være nøye og se. De fleste soppene vet jeg hvem som er spiselige, så de jeg ikke vet pleier jeg ikke å ta. Sopp er ganske farlig, men veldig godt for de som er bra. 

Som dere vet så har jeg problemer med munnen min, så jeg spiser ikke så mye i det siste. Det gjør ganske vondt å få opp munnen, så det blir ikke mye mat på meg. Jeg må si at jeg er ganske sliten av å ikke få i meg mye mat som jeg ønsker, det gjør så vondt at jeg får noen ganger tårer når jeg spiser. 

På skolen så er det en del lekser, jeg synes det er rart å ha så mye lekser nå pga har nesten ikke hatt noen lekser på barn og ungdom. Det har vært ganske slapt år som ikke skjedde så mye, så jeg synes det er ganske dårlig. Nå er det sykt press på oss alle elevene med lekser, og ikke minst mas. Jeg blir sliten og stressa å det går utover munnen min, å det er ikke bra. Så jeg må prøve å slappe av så mye så mulig, men må sette meg og skrive opp og gå gjennom alle planene fordi vi for alltid beskjed å se på fronter. Men alle husker ikke fronter, de husker mer når læreren sier ifra og de skriver opp. Så det er en del ting å tenke på, noen fag jeg lærer er ganske slitsomt men jeg gjør det beste ut av det. 

SITRON

 • 02.09.2014, 18:32


Beklager lesere, men bildene er tatt med en iphone. Dette er fordi jeg har glemt minnekortet til kameraet, så bildene er derfor tatt med en mobil. Jeg er ganske fornøyd med resultatet som dere ser, de har vokst ganske mye. Håper denne sitronen blir fin, ikke minst at det kommer noe sitron på den. Nå er de ved vinduene og nytter den nydelige solen som de for på seg. Hvis du lurer på hvordan jeg gjorde dette, så er det bare å spørre meg. For kanskje ikke alle som er interessert, men jeg synes dette er ganske gøy. Ikke minst at du føler at det er noe du selv har laget fra bunn av, det var ikke bare å sette inn et sitron i en potte med sand. Det var noen få detaljer til, så hvis du lurer så bare spør i vei. Som dere vet så svarer jeg på det meste, ellers finner dere det på youtube. Ha en fin dag videre! :)

NIGHT GUARD TEETH

 • 02.09.2014, 17:40


Hei alle lesere, da er jeg endelig hjemme hos kjæresten min. Endelig for jeg slappet litt av, er sliten av munnen min. Jeg må fortelle dere at jeg fikk vite at mine tenner er i orden, jeg gnisser med tennene på natta. Men dette skjer når jeg sover, så jeg vet ingenting om dette. Og så har det blitt slik at det har tatt med seg skinnene mine på begge sider, så den gnisser mot begge sidene i munnen min. Det ha laget ganske stort sår, jeg kan ikke spise vanlig (pga dette sier jeg mindre nå). Jeg spiser ting bare som er bløtt, sånn som yoghurt. Så jeg fikk beskjed å kjøpe meg en night guard teeth, så det skal bli merkelig å sove med denne første natt . . sitter her og gruer meg hele dagen etter at jeg kjøpte dette. Jeg håper at etter bruk av dette og munnskyll så skal det hjelpe, hvis ikke måte jeg tilbake til tannlegen. Det gjør vondt mest på morgen, da kommer det største smertene. Dette er fordi man bruker ikke munnen på natta, du snakker ikke da. Så munnen hviler og blir helt stiv når man våkner og da klarer man nesten ikke å snakke. Så uansett om jeg drikker eller spiser, så kommer smertene. 

Nå skal jeg komme meg ut og plante sitronen jeg har fortalt dere, så gleder meg ganske mye å se resultatet.

Simona Juseviciute

Kontakt meg på mail


si_mba12@hotmail.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits